Thales – salonboot

Thales is een schip met een veerkrachtig karakter, dat grit en moed combineert met elegantie en stijl. Een avonturier met een omhulsel van staal en een hart van fluweel, het heeft vele levens geleefd en is sterker en charmanter uit elke storm tevoorschijn gekomen, waarbij het altijd zijn identiteit heeft behouden.

Het schip, oorspronkelijk een vistrawler met de naam ‘White Horse’, werd in 1968 gebouwd door de scheepserf van Langerbrugge en heeft zijn oorspronkelijke kenmerken – waaronder een Industriemotor van 306 PK / 22 kW – en een historische waarde gedurende zijn hele geschiedenis behouden.

In 1989 spoelde het schip tijdens een zomerstorm aan op Seaford Beach in het Verenigd Koninkrijk. Het ongeluk betekende een mijlpaal in de geschiedenis van het schip en liet het een aanzienlijke opknapbeurt ondergaan. De werkzaamheden weden in 1999 voltooid door de scheepswerf Metz in Urk en de White Horse werd omgevormd tot een expeditie trawler. De naam Thales ontstond in 2000, toen het schip werd omgedoopt tot een chartervloot voor pleziervaart in Rotterdam. De laatste transformatie vond plaats in 2021, toen Thales werd verbouwd tot een boetiekjacht.

Zelfs bij de laatste renovatie bleven zowel de kenmerken als de geest van het schip behouden, in lijn met de missie van Thales om Maritiem Erfgoed te behouden. Tegenwoordig wordt deze missie bewaakt en bestendigd door de ‘Thales Foundation’ en de ‘Thales Club’, opgericht in 2022 om de iconische en historische waarde van het jacht te behouden.

 

technische informatie

 

Type

Salonboot

Werf

Metz

Bouwjaar

1968

Maten

Lengte x breedte: 28.32 x 6,72 meter

Laadvermogen

0 ton

Motor

1 x 306 HP/ 225 kW Industrial engine