Over Erfgoedhavens Rotterdam

De stichting Erfgoedhavens Rotterdam beheert de binnenstadshavens vanaf de Schiedamsedijk tot de Oostmaaslaan en een deel van historisch Delfshaven.

We hebben het dan over de Leuvehaven, Bierhaven, Rederijhaven, Scheepmakershaven, Wijnhaven, Oude Haven, Haringvliet, Boerengat, Buizengat in Rotterdam-centrum én de Voorhaven en Aelbrechtskolk in Historisch Delfshaven.

Het deel van de Leuvehaven tot en met Haringvliet is gelegen in het Maritiem District. Een groot deel van deze havens biedt ligplaatsen voor historische (zeilende) bedrijfsvaartuigen. Het gaat om bedrijfsvaartuigen van 50 jaar en ouder, met een historisch casco, dat in oorspronkelijke staat verkeert of wordt gerestaureerd.

Ligplaatsen worden aan de hand van een aantal criteria aangeboden (zie onder “Ligplaatsen”). Andere delen van de havens zijn ingericht voor een jachthaven, sloepenhaven, een passantenhaven voor de pleziervaart en ligplaatsen voor niet historische schepen en logeerboten en horeca.

Aan de voet van het Witte Huis in de Oude Haven is de scheepshelling Koningspoort gevestigd waar ook de (behouds)werkzaamheden plaatsvinden. In de Leuvehaven  liggen voornamelijk schepen van de collectie van het Maritiem Museum.

Leuvehaven, Bierhaven, Rederijhaven, Scheepmakershaven, Wijnhaven, Oude Haven, Haringvliet, Boerengat, Buizengat in Rotterdam-centrum

Voorhaven en Aelbrechtskolk in Historisch Delfshaven.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam!