Loading...
Loading...

Dieu Donné – Luxe Motor

Al zolang hij zich kan herinneren is de eigenaar van de ‘Dieu Donné’ gek op schepen en water. Heel lang hoefde hij dan ook niet na te denken toen hij op internet toevallig dit schip tegenkwam. Zeker niet omdat het toch wel eens tijd werd voor een nieuwe woning. En wonen in het Maritiem District was helemaal mooi. “Een dorp in de stad”, volgens de eigenaar. “Ik ben heel blij met mijn zorgzame buren.”

De buitenkant van het schip was helemaal niet slecht, de motor startte direct, maar de binnenkant was in een beroerde staat, oud en niet geïsoleerd. Daarom ging álles uit het schip. Alleen de motor en de ramen bleven zitten. Daarna was het tijd voor een complete verbouwing. Mét veel hulp van vrienden en familie en daar is de eigenaar nog steeds trots op.

‘Af’ is het schip nog niet. De eigenaar wil dat het schip in de toekomst zo energie-neutraal mogelijk wordt. En dan? Dan zou hij er wel eens mee naar zijn geboortegrond in West-Zeeuws-Vlaanderen willen varen om het schip daar aan zijn opa te laten zien.

Dit schip is privé-eigendom en niet vrij toegankelijk.

Technische Informatie

Type

Type: Luxe Motor

Maten

Lengte x breedte: 24,72 x 4,17 meter

.

Werf

Werf: Gebroeders Bodewes, Hasselt (Overijssel)

Laadvermogen

Laadvermogen: onbekend

Bouwjaar

Bouwjaar: 1924

Motor

Motor: DAF 575