In samenwerking met de Liggersvereniging ‘VSWR’ stellen eigenaren van historische schepen hun deur open voor bezichtiging.  U kunt vanaf 11 tot 18 uur de hele dag gratis gebruik maken van de Hop on-Hop off boot om deze schepen te bezoeken.  U kunt opstappen bij de Koningspoort

     

De volgende schepen nemen deel:

Sleepboot Alphecca, deze sleepboot is een echte blikvanger en vaart nog zeer regelmatig. Zijn ligplek is normaal in de Wijnhaven, maar ligt nu naast ons havenkantoor in het Haringvliet.

Eben Haezer met ligplaats in het Haringvliet, de trotse eigenaresse begeleid u graag door deze Tjalk

Ook in het Haringvliet de ‘RO 27’, een stoere viskotter uit Rotterdam, de eigenaar laat graag zijn motor ronken

 

Schip type ‘Kastje’ maar met een lengte van ruim 38,93 meter gerust een kast te noemen, de eigenaren van de ‘Succes’ nemen u graag mee voor een ronde in hun schip aan de Wijnhaven.

 

Nog eens een aparte overnachting maken in de Wijnhaven in Rotterdam? Dat kan in een ‘Wikkelboat’, ook hier stopt de Hop on Hop off boot, u kunt hier een kijkje nemen.

De eigenaren van de Drentse Boltjalk ‘De Hoop’, hebben het laatste jaar keihard gewerkt om de binnenkant op te knappen, zij laten het resultaat graag aan u zien. Dit schip ligt in de Oude Haven

De eigenaren van ‘De Tien’, een ‘werkbak’ omgebouwd tot woonhuis en BenB, zetten graag de deuren open voor u om te bezichtigen, onze Hop on Hop off boot zet u graag bij hen af.

Mede mogelijk gemaakt door de liggersvereniging ‘VSWR’